Byt dina däck i Växjö

Vi utför däckbyte på personbilar.

Bestdrive i Växjö hjälper dig med allt inom däck och fälg, som balansering, montering och däckbyte. Hos oss bokar du enkelt en tid online när det passar dig. Hos oss finns även möjlighet till däckförvaring på vårt däckhotell där dina däck får förvaras under optimala förhållanden för längsta hållbarhet.

 

Dags att byta däck? Välkommen in!

Vi är specialiserade på däck och vill att alla fordon ska rulla säker på våra vägar. När du har en tid hos oss för däckbyte ser vi därför alltid till att dina däck uppfyller alla krav gällande mönsterdjup och lufttryck samt att du har rätt däck som passar din bil och dina körvanor.

 

Byta till sommardäck

Det är tillåtet att köra med sommardäck på bilen mellan den 1 april och den 1 december. Sommardäck måste dock alltid vara på mellan den 16 april och 30 september.

 

Byta till vinterdäck

Enligt lagen ska din bil ha vinterdäck på om det råder vinterväglag samt mellan datumen 1 december till 31 mars. Det är dock tillåtet att köra med vinterdäck på från den 1 oktober till den 15 april.

 

Vad innebär vinterväglag?

Oavsett datum ska vinterdäck vara på bilen om du ska ge dig ut på vägarna då det råder vinterväglag. Vad som anses vara vinterväglag är om det finns snö, modd, is eller frost på vägbanan.

Kontakta oss:

KB Däckcenter i Växjö
Hejaregatan 6
350 33 Växjö

 

Telefon, Olle Karlsson: 0470-71 91 81

Mail: olle.karlsson@kronobergsbil.se

 Öppettider:

Måndag – fredag 07:00-16:00

Lunchstängt 12-13